Boogschieten komt (te) weinig in beeld bij de sportprogramma’s op televisie en streamingdiensten en dat is jammer. Bij onze kennismaking met de bond bleek dat naast de Olympische onderdelen nog een veelheid aan andere vormen bestaat, met verschillende typen bogen, indoor en outdoor, hardlopen en schieten, parkoers afleggen langs doelen, enzovoort.

Afgelopen zomer heeft Risk en Sport een quick scan risicoanalyse gedaan voor de Nederlandse Handboogbond. Wij beoordeelden de Handboogbond als een risicobewuste organisatie. Dat bleek al uit de openheid tijdens ons onderzoek. Bestuur en bureau doen de goede dingen en de risicoanalyse leverde nog een aantal punten op, dat verder opgepakt kan worden.

Risk en Sport is verheugd dat sportorganisaties inmiddels gemakkelijker de weg weten te vinden naar onze organisatie. Zo werken wij momenteel aan een volledige risicoanalyse voor een andere sportbond en hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Nederlandsport.