KNVB en NOC*NSF maken zich ernstig zorgen over de voorgenomen belastingverhoging op gokken op sportwedstrijden. De sportorganisaties verwachten dat hierdoor minder geld naar de Nederlandse sport zal gaan. Dit schrijven zij in een brief aan het kabinet. De Toto moet straks over alle inleg 29 procent belasting betalen. De sportsector denkt dat het dan niet meer rendabel is om het gokspel in winkels aan te bieden. Nu betaalt de Toto nog 5 procent over de eigen winst en winnaars van en bedrag boven de 449 euro moeten kansspelbelasting betalen. De sportclubs profiteren ook van de Toto. ’Zonder deze gelden is het voor sportbonden niet mogelijk de competities te organiseren, trainers en coaches op te leiden en topsportprogramma’s op niveau te houden’, staat in de brief aan staatssecretaris Snel van Financiën (ANP).